fbpx

2012. július 22. vasárnap

Megint a Tamás?

Idén is Matkópusztán rendezték meg az 5. Nemzetközi Matkó Kupát... 

.. és Magyar Motoros Műrepülő Bajnokságot. A hazaiak mellett román olasz és portugál pilóták is indultak a versenyen. Az eseményt az elmúlt három évben zsinórban Nádas Tamás műrepülő pilóta nyerte, és idén is ő állhat a dobogó legfelső fokára. Az Európa-bajnoki aranyérmes pilóta az összes versenyszámban kiemelkedő teljesítménnyel szerepelt, így összetettben is első helyezettként zárta a megmérettetést.
A második az olasz Natale Rodolfo lett, míg a harmadik helyen a magyar származású Ferenc László végzett Románia színeiben.

„Az eddigi legnehezebb verseny volt az idei, hiszen az összes pilóta nagyon felkészült volt, erős volt a mezőny, ráadásul néhány országban államilag finanszírozott ez a sportág, így több lehetőségük van képezni magukat, többet tudnak edzeni” – mondta.

Az immáron négyszeres magyar bajnok Nádas Tamás már élete legnagyobb kihívására készül, hiszen idén Magyarország ad otthont július végén a műrepülő világbajnokságnak is, ahová mintegy 100 pilóta jelentkezett a világ minden tájáról. Nádas két évvel ezelőtt a lengyelországi világbajnokságon bekerült a legjobb 10 pilóta közé.

Vissza

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben